A rettegett megelőzés

csoportos coaching

kezdő vállalkozók

kisvállalkozók

megelőzés

szűrés

Van egy hipotézisem! Évek óta állt össze a fejemben, apró történések, tapasztalások mentén. Találtam egy párhuzamot. Magyarként, Magyarországon.

Először, amolyan mérnökösen, kezdjük egy definícióval:

szűrés tünet- és panaszmentes személyek egyszeri, vagy inkább időnkénti vizsgálatát jelenti, amit abból a célból végeznek, hogy a még rejtett betegség fennállásának valószínűségét kizárják, vagy éppen megerősítsék annak valószínűségét. (byNNK)

Majd folytassuk egy kis statisztikával. Mi magyarok nagyon csehül állunk a megelőzéssel. Hiedelmeink, tagadó, elodázó személyiségünk, az egészségügytől való félelmünk elutasítja a tisztánlátás lehetőségét és inkább struccpolitikát folytatva élünk-halunk.

Egy 2019-es európai (ELEF) felmérés szerint a 45 év feletti magyar nők 12%-a még soha életében nem járt nőgyógyászati szűrésen, a kritikus kor feletti férfiak 39%-a pedig sosem volt még rutin urológiai ellenőrzésen! 

Sok okot találhatunk miért nem akarjuk meglátni a valóságnak azt a részét, ami számunkra kényelmetlen, vagy akár végzetes is lehet. 

Következzen a fentiekben említett tények és a coach-ként végzett munkám párhuzama!

Fél éve dolgozunk vállalkozónőkkel a hALadjunk csoporton belül. Leginkább kezdő-, kisvállalkozóknak nyújtunk támogatást. Csoportos coaching üléseinken tudnak fejlődni, kapcsolatokat teremteni, praktikákat ellesni egymástól és ami a legfontosabb: rá tudnak látni más szemszögből is vállalkozásukra. Fel tudják fedezni mi lehet az oka annak, hogy azt érzik: valami nem kerek. Rájönnek miért nem haladnak, vagy miért csak nagyon lassan. 

Tehát: szembenézhetnek a pillanatnyi vállalkozói önmagukkal és elkezdhetnek újraépülni (egészségügyben mondjuk rá: felépülni). 

Mi, a csoportos üléseket szűréseknek tekintjük. Definíció szerint az lenne a legoptimálisabb, ha tünetmentes ügyfelek érkeznének alapvizsgálatra. Azaz olyan vállalkozónők, akiknek pillanatnyilag nincsen elakadásról ismeretük. Pár alkalommal velünk tartanának, töltekeznének, finomítanának az irányon, új kapcsolatokra tennének szert, tapasztalataikkal segítenének másokon és 3-4 ülést követően megnyugvással lovagolhatnának el a naplementébe. Tudván, jelenleg minden OK. 

Sajnos ez nem így van, de ha lassan is, javul a helyzet. Jelenleg a csoportokba kisebb-nagyobb elakadással jönnek a hölgyek. Tüneteket cipelnek. Ki tudja mióta. Azt gondolom mégis, hogy akik bejelentkeznek egy ilyen csoportos alkalomra, azok olyan típusú nők, akik biztosan járnak eü. szűrésre is. Akik nem félnek attól, hogy valamivel szembesülni fognak. Mert ha van valami, amiről tudniuk kell, akkor azt tudni akarják. Azért, hogy időben dolgozhassanak, tervezhessenek vele. Bármi is legyen az, szembe néznek inkább vele. Attól sem félnek, hogy elmondják ami nem megy, hogy kitárulkozzanak mások előtt és hogy segítséget kérjenek, ha úgy hozza a sors.

A legfőbb oka annak, hogy ez a szűk réteg jelenleg alkalmaz minket: gyors megoldást (gyógyulást) keresnek. 

Coach-nak lenni ma nem egyszerű ebben az országban. Sajnos sokan nem tudják pontosan mire való egy ilyen segítő. Pedig általában egy coach nem csak coach! Pont úgy, mint az orvosok, akik operálnak is, rendelnek is, holisztikus-, természetes-, vagy keleti gyógyászatot is követnek, stb. Ha pedig nem tudják mi lehet a jó gyógymód, vagy nem az ő asztaluk a helyzet, ajánlanak másik szakembert, aki segíthet a paciensen.

Így megy ez nálunk is a hALadjunkban! Amikor a szűrésen (csoportos coaching) résztvevőkről kiderül mi is a fő „elváltozás”, akkor tovább lehet lépni a legoptimálisabb megoldás felé:

– egyéni business coaching – azoknak, akik ráébrednek, hogy a vállalkozásuk Ők maguk személyesen és talán valahol lemaradtak, miközben a cég szépen elszaladt mellettük.

– egyéni life coaching – olyan vállalkozóknak, akik úgy érzik, hogy pont Ők a gátjai a sikernek.

– szervezetfejlesztés – azoknak, akik már felépítettek egy csodás birodalmat, csak elvesznek benne, amikor reggeli sétájuk alkalmával bejárják azt. 

Ezeket a terápiákat mi tudjuk. Ha más kell, akkor pedig tudjuk kihez forduljanak azok, akik elsőre nekünk szavaztak bizalmat.

Ez az én hipotézisem! A segítő szakmákhoz való fordulás és az egészségügyben folyó szűrések párhuzama. Idő, pénz, régi hagyományok megtörése, extra energia befektetése kell mind a két témához. Mi az amit kapunk? Bizonyosság! Tisztánlátás! Nem mellesleg nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb és egészségesebb élet. 

Várunk minden vállalkozónőt szűréseinkre kedden reggelenként és szerda délutánonként.

ZOUD

Van az a helyzet, amikor kerülünk témákat. Biztosan tudod miről beszélek! Két vagy több ember elkezd beszélgetni. Bármiről. Egyszercsak megfagy…

Tovább olvasok

challenging coaching

coaching módszerek

kihívás

ZOUD